Argentonero-Johanna oli järjestänyt joukkosilmätarkin Porvooseen. Aluksi oli ajatus tulla sinne Aatoksen kanssa. Mutta Hemin juoksut ja mun autoprobleemat sekoitti pakkaa. Päätin siis Aatoksen sijaan ottaa Hämpyn mukaan.

Hiace oli siis käytössä, johtuen eilisistä puutarhaostoksista. Hankittiin näkösuojaa tai köynnöskehikkoa, puutarhatuoleja ja kukkaruukkuja.

pienenä pentuna Hemi tottui kulkemaan Pickuppien hytissä. Nyt vuosien perästä en edes ajatellut että Hiacen hytissä kulkeminen olisi mitenkään outoa. Mutta  Valkee oli toista mieltä. Alle kilometri oli edetty kun koira "romahti". Sitä pelotti siinä hantinpenkillä keikkuminen ihan totaalipaljon. Koiraa, joka reissaa normiauton takapenkillä ihan leppoisasti köllötellen. Hemi tärisi ja läähätti. Ja vielä pahemmaksi meni kun sytytin tupakan ja avasin ikkunan. Se jotenkin kai noista äänistä otti nokkiinsa?

Meinasi oma itsevarmuus rakoilla matkan aikana. Hemi ei ole tottunut vieraiden iholle tunkemiseen. Ja millainen stressi se sitten olisi jos valmiina on paniikissa ja sitten joutuu silmälääkärin käsittelyyn?

Ja taas minä jouduin myöntämään, etten ymmärrä tuota koiraa pilkun vertaa. Hoitsu laittoi tipat. Minä varoitin, että koira on arka. Ja silti ne tipat meni sinne silmiin ilman mitään matemaattisia laskelmia taikka taivaankappaleiden siirtymisiä. tipat vaikuttivat reilun vartin ja sen aikaa Hämpy oli autossa. Ja se auto itsessään ei hirvittänyt yhtään. Ihan samalla ilolla sinne pomppasi kuin muihinkin autoihin.

 Tuli tarkastuksen aika. Ja taas neiti oli kuin mikäkin mallikansalainen. no vähän tietty ärsytti kun vieras vääntää silmäluomia, mutta minkäänlaista oiretta paniikista taikka kauhua vieraan kosketuksesta ei näkynyt.

 Ja terveet silmät saatiin tuomioksi. Toisessa simmussa jotakin kohdunaikaisia tummentumapisteitä. Mutta ne ovat vaarattomia ja saattavat iän myötä jopa kadota.

Ja sitten ne käpsyt! Ja niitä riitti! oli kolme Nitron penikkaa ja Dooriksen edellisiäkin pentuja. Ja pikku puolan-Lissukin pääsi kuokkimaan paikanpäälle. Siellä niitä oli mun trimmiasiakkaita turkkeineen ja epäturkkeineen. Ja koko päivän saldo oli kaikki terveitä silmien osalta! Käpsyt jatkoi Chipin kotiin juhlimaan 2-vuotissynttäreitä. Meillä oli juoksut ja treenit toisaalla, joten haikein mielin jäätiin tästä juhlasta paitsi.

 Kotimatkalla oli pakko vielä käydä hakemassa Hiacen takakontti täyteen orvokkeja, pylväs Tuijia, istutusmultaa ja saviruukkuja. Huomenna alkaa siis pihan modifiointi. Saa nähdä saako edes G.T pissiä enää mihinkään, kun kaikki paikat on täynnä kesäviritelmiä ja kukkaistutuksia.