Meillä täällä kotona asuu viisi koiraa. Yksi niistä on minun, valkoinenpaimen joka ei ole jalostuskoira. Nätti se on, mutta luonteensa heikkouksien takia valitettavasti vaan mun kainaloinen sylibuudeli. Miehellä on herra Mäyskä, myöskin kotikoira. Se voisi olla jalostuskoira, luonteensa ja ulkonäkönsäkin perusteella. Hammaspuutos, siis katkennut sellainen jarruttelee näyttelymenestystä ja vaikka sen kanssa verijälkeä harrastetaan ja olisi jopa kisattu, ellei herra päättäisi itse olla ajava mäyräkoira. Kauriinajot ei meitä ei metsästäviä ihmisiä kiinnosta, joten mitään faktaa sen käyttöominaisuuksistakaan ei yleiseen tietoon saada.

Colliet on sekaisin tyttären, minun ja kasvattajiensa omaisuutta. Wiikkan kasvattajalla on Wiikkaan kaksi jalostusoikeutta joista toisesta on jälkeläisiä yksi. Yhden kerran olemme Wiikkaa itse antaneet jalostukseen ja siitä ei ole vielä faktaa mitä tulee vai tuleeko mitään. Sona on meillä sijoituksessa Wiikkan kasvattajalta ja Sonan kasvattajallekin ollaan ennakkoon luvattu leasingoikeus Sonan toiseen pentueeseen. Aika näyttää käytetäänkö sitä ja kenen toimesta.  Kennelnimenihän siirtyy tyttärelleni, jotta hänen haluansa Sonalla pentuja tehdä ei vielä voi tietää.

Sitten on tuo pikku Wimma, tyttäreni ja toisen kasvattajan yhteisomistama ja minun silmäterä. Wimma on vasta alle vuoden, eikä sen tulevasta näyttely taikka jalostusurasta tiedä vielä kukaan. 

Omien koirien kanssa harrastellaan kaikkea maan ja taivaan välillä. Mitään ei tosissaan mutta kaikkea vähän kokeillen ja koirien mukaan. Pääsääntöinen tarkoitus niillä on olla meidän rakkaita ja liikuttajia. Kaikki nukkuvat sängyssä ja nauttivat ihan tavan koiranelämästä.

 Oman lauman lisäksi minulla on jäänteitä kasvatustyöstä ja koska en siitä kokonaan halua eroon, näitä osaomistuskoiria. Tuontiuroksia pääasiassa ja niitä tällä hetkellä kolme kappaletta. Nitro 6-v, neljän pentueen isä. Vanhemmat kaksi pentuetta ovat yli kaksi vuotiaita ja kaksi seuraavaa tänä keväänä syntyneitä. Tällä hetkellä ei Nitrolle ole tiedossa lisää jälkikasvua ennenkuin nämä nuoremmat ovat terveytensä todistaneet.

 Toinen musta-hopea uros, Jose on parivuotias ja kaksi narttua nyt astunut, ensimmäisellä ultra tänään ja toista parhaillaan täällä höylätään;)

 Ainut musta käppänäuros on myös parivuotias, hänen jalostusuransa ratkeaa vasta myöhemmin, äidillänsä ilmenneen jonkinasteisen kaihin vuoksi.

 Kaikki jalostukseen käytetyt ja nuo käyttämättömätkin on terveystarkastettuja, mahdollisesti ikänsä puolesta luonnetestattuja ja elävät jokaikinen rakkaina perheenjäseninä. Ne on hankittu omaa harkintakykyä parhaiten käyttämällä. Osaomistuskoiria siksi, kun ei omaan huusholliin kaikki vaan mahdu. 

 Kaikki muut koirat täällä blogissa ovat mulle rakkaita, kasvattjakollegoiden koiria, kummilapsia, ystävien ihanuuksia. Ne eivät siis kaikki ole minun!  Kätilöin pentueita, olen hoitanut kasvattajaystävän pentueen kotonani ja toivottavasti saan pentukuumettani vastaisuudessakin tällä tavalla hoidettua. Tämä ei kaikesta huolimatta ole pentutehdas eikä 5täältä siemeniä jaeta 24/7. koirat on mun elämä, ei paljoa muuta ehdi harrastamaan. Mutta silti, tämä on pelkkä harrastus. Ei elinkeino eikä päätyö.